Uspešna kariera ni naključje: 8 navad ljudi s perfektno kariero

Avtorica: Milena Pervanje
Januar 2018

Uspešna kariera se ne zgodi sama od sebe. Ljudje, ki uspejo izpolniti svoje profesionalne cilje in so poslovno uspešni, se imajo za to zahvaliti 8 ključnim navadam. 

Tudi vi lahko prevzamete te navade. Skupaj predstavljajo strategijo, ki vam bo omogočila uspešno načrtovanje kariere in vas pripeljala do tja, kamor si poklicno želite. V nadaljevanju vam predstavljam vseh 8 navad za uspešno načrtovanje kariere in vam svetujem, da jih čimveč vgradite v svoj vsakdan.   

1. Začnite takoj

Pameten delodajalec se še kako zaveda, da strokovnjaki in drugi ključni kadri nosijo velik del odgovornosti za uspešno delovanje družbe. 

Ljudje, ki strateško razmišljajo o svoji karieri, imajo ves čas uprt pogled v prihodnost. Tudi če so zadovoljni na sedanjem delovnem mestu, razmišljajo naprej. To ne pomeni nelojalnosti do delodajalca, saj se kariera lahko razvija tudi v isti organizaciji, in tak, strateško naravnan posameznik, lahko celotno organizacijo potegne naprej, na nove trge ali v nove dejavnosti. 

V sodelovanju z delodajalcem proučite možnosti napredovanja zase. Pojasnite, kako si predstavljate osebno in poslovno napredovanje ter kako lahko tako prispevate k razvoju gospodarske družbe. Skupaj izdelajta karierni načrt ter predvidita morebitno potrebno formalno in neformalno izobraževanje. Delodajalec lahko nato enake razgovore opravi še z drugimi ključnimi ljudmi, da lahko ustrezno usmerja razvoj vseh sodelavcev in družbe. 

Pogoj za tak odnos z delodajalcem je seveda, da svoje delo opravljate brezhibno, ste aktivni in dajete koristne pobude. Bodite dragocen člen v organizaciji in dopustite, da delodajalec to tudi opazi. 

2. Izobražujte se

Izdelajte analizo svojih konkurenčnih prednosti in slabosti na trgu delovne sile. Glede na to naredite načrt za formalno in neformalno izobraževanje. 

Kdor meni, da zna dovolj in da osvajanje novega znanja ni potrebno, tudi koraka naprej v karieri ne bo naredil. Prej ali slej se bo soočil z delovnim mestom, ki mu ne bo več kos.  

Živimo v času vseživljenjskega učenja, ko je po eni strani pomembna specializacija, po drugi pa šteje široko znanje, ki sega od tehničnih do poslovnih veščin, vključno s komunikacijskimi, prezentacijskimi, vodstvenimi, pogajalskimi in prodajnimi spretnostmi. Smiselno je stalno pridobivanje znanja, pri čemer lahko izmenjujemo manj intenzivna obdobja, ko le spremljamo članke in knjige s posameznih strokovnih področij, in bolj intenzivna obdobja, ko se odločimo za tečaj ali daljše dodatno šolanje. Lahko se odločite tudi za šolanje v tujini, morda v sodelovanju s tujim poslovnim partnerjem. 

3. Posvetujte se s strokovnjakom

Naj vas ne obremenjuje, če ne poznate nikogar, ki bi se že odločil za tako svetovanje. Zagotavljam vam, da boste pridobili koristne napotke in že s tem naredili korak pred konkurenco na vašem strokovnem področju. 

Pri postavljanju kariernih ciljev se je dobro posvetovati s svetovalcem. To je lahko kadrovik v vaši organizaciji ali neodvisni strokovnjak – psiholog, coach ali headhunter

Vedeti pa morate, da vas bo svetovalec le usmerjal – karierne cilje si boste postavili sami in jih tudi sami uresničili. Strokovnjak vas vodi in vam pomaga pri miselnem procesu, lahko vas morda opozori na kakšno dejstvo, pomaga pri prepoznavanju možnosti, odločitev namesto vas pa ne more in ne sme sprejeti.

4. Navezujte stike

Gradite svojo socialno mrežo, bodite aktivni pri vzpostavljanju in vzdrževanju stikov z ljudmi. To je na prvi pogled preprosto in diši po zabavnem druženju, a je veliko več kot to. Networking, kot s tujko imenujemo to aktivnost, pomeni vedno odnos, v katerem naj obe plati pridobita (win-win). Odnos, v katerem bi pričakovali le koristi od svoje poslovne in osebne mreže, ne da bi tudi kaj dali drugim, na daljše obdobje ni mogoč. 

Pri tem ne mislim le na obiskovanje poslovnih in strokovnih konferenc in družabnih dogodkov. Obojestransko koristne kontakte velja ohranjati tudi z občasnimi osebnimi srečanji, za kar je, recimo, idealen novoletni čas ali pa bolj umirjen poletni čas. Tako srečanje izkoristite za to, da na hitro in nevsiljivo predstavite, s čim se v zadnjem času ukvarjate ali na kaj ste posebno ponosni, ter se pozanimate, kako gre kaj sogovorcu. Ponudite pomoč, če jo sogovorec potrebuje in če jo lahko zagotovite. Ko kdaj zasledite kaj zanimivega s področja, ki zanima posameznika v vaši mreži, mu to pošljite po elektronski pošti ali kakem drugem kanalu. 

Vzdrževanje socialne mreže, če naj bo učinkovito, terja vsaj 10 odstotkov vašega časa.

Skrbite tudi za svojo mrežo na internetnih omrežjih, kot je LinkedIn. Če kdo povpraša skupnost za nasvet ali mnenje, se odzovite, ko se čutite kompetentni, spremljajte, kaj delajo drugi in redno ažurirajte svoje podatke. 

5. Spremljajte priložnosti

Spremljajte dogajanja na trgu delovne sile v svoji branži ali v branži, ki vas zanima. To ne pomeni nujno, da aktivno iščete novo zaposlitev – vedeti pa morate, kakšni trendi prevladujejo, kako se gibljejo plače na področju, ki vas zanima, kakšna je ponudba kadrov s podobnimi izkušnjami, kot so vaše, ali prihaja kak večji delodajalec z vašega področja na lokalni trg. 

Najtežje je iskati novo službo, ko je posameznik v to prisiljen. Da ne zaidete v tako situacijo, bodite stalno pozorni na dobre priložnosti. 

Velika razlika je, če ste eden od mnogih, ki se potegujejo za podobna delovna mesta, ali iskani kader, ki ga primanjkuje. Tako boste tudi vedeli, ali boste novo službo, če bi želeli, našli zlahka ali ne, prav tako pa boste lažje ocenili, ali je vaša sedanja plača v redu ali pa bi lahko zaslužili več. 

6. Zastavite si cilje

Vse prevečkrat srečam ljudi, ki »iščejo nove izzive«, ki bi radi »nekaj postali«, a na konkretno vprašanje o svojih ciljih ne znajo odgovoriti. Pri načrtovanju kariere morate vedeti, kaj želite doseči. Načrtovanje kariere je enako kot vsako drugo načrtovanje, brez znanega cilja ni dobrega načrta. 

Razmislite o svojih interesih, spomnite se projektov, ki so vas posebej veselili, zamislite si, kaj bi resnično radi počeli. Oblikujte te misli v načrt, sestavljen iz manjših ciljev, in za vsakega posebej razmislite, kako ga boste dosegli. Tako boste lažje uvideli, ali so ti cilji realni in ste pripravljeni opraviti zahtevano pot ali pa bi si raje zastavili drugačne cilje. 

Če ljudje ne vedo, kam bi radi prišli, so kot listi v vetru: te včasih odnese v nebesne višave, včasih pa v blatno lužo. 

7. Začnite uresničevati cilje

Ko veste, kaj je vaš dolgoročni cilj, ga začnite uresničevati. Bodite na preži: priložnost se lahko pokaže kadarkoli in kjerkoli.

Zato morate biti pripravljeni, usmerjeni na prepoznavanje priložnosti in tudi na dosego vmesnih, kratkoročnih ciljev. Mogoče morate izpopolniti kakšno področje znanja, morda dopolniti formalno izobrazbo. Vsekakor pa je prvi korak ta, da pripravite svoj CV in ga redno dopolnjujete. Drugi korak je nedvomno usvojitev sposobnosti dobre samopredstavitve, da boste znali brez širokoustenja izpostaviti svoje konkurenčne prednosti, predstaviti svoje dosežke in ambicije, znanje in dobre prakse.

Tako kot vsako potovanje se tudi pot do kariernega cilja vedno začne – s prvim korakom. Naredite ga!

8. Svoj cilj imejte stalno pred očmi

Karierni cilj oblikujte v jasno predstavo, s katero se zjutraj zbudite in zvečer ležete k počitku. 

Ob vsakem ponujenem (neobveznem) izobraževanju se vprašajte, ali je usklajeno z vašimi cilji. Ob vsakem raziskovalnem projektu, h kateremu ste povabljeni, se vprašajte isto. Čas za tako prevpraševanje je tudi, ko organizacija, v kateri ste zaposleni, korenito menja smer svojega razvoja ali je zašla s tiste, ki je bila začrtana, ko ste prišli. Prav tako, ko vam kdo ponudi novo zaposlitev. Razmišljajte strateško in imejte svoj cilj vedno pred očmi. 

Vaš karierni cilj naj ne bo nekaj tako meglenega, kot je, da bi nekoč radi počeli kaj zanimivega, ampak oprijemljiv, preprost in konkreten. 

Morda vas k razmisleku o novem koraku v karieri žene slab položaj organizacije, v kateri ste zaposleni, ali naveličanost zaradi večletnega enakega dela. A svetujem vam, da razmisleka o svojih kariernih ciljih in načrtovanja kariere ne izvajate le v takih obdobjih, ampak da to postane del vašega delovnega vsakdana. Zato skušajte čimveč navad, opisanih v tem prispevku, vzeti za svoje. Če boste vedeli, kaj si v karieri želite in kaj morate za to narediti, boste tudi priložnosti lažje in hitreje opazili.