Vse, kar morate vedeti, ko vas kontaktira lovec na kadre

Avtorica: Milena Pervanje
Januar 2018

Zazvoni telefon in na drugi strani je lokalni ali mednarodni lovec na kadre, ki vam ponuja novo karierno priložnost. Najsi si želite novo službo ali ne, ključno je, da se pravilno odzovete. 

Marsikoga tak klic ali elektronsko sporočilo preseneti, celo tako močno, da kategorično odkloni. Ali pa nepripravljen kar naenkrat ne zna niti sprejeti povabila na uvodni sestanek in s tem pokvari prvi vtis. 

Ker človek nikoli ne ve, kdaj ga čaka taka priložnost, se je najbolje vnaprej pripraviti. V tem prispevku boste spoznali, kako poteka večina takih izborov in kako se morate nanje pripraviti. Tako se boste v vsakem primeru odzvali profesionalno. 

Kaj je executive search

Iskanje vodstvenih kadrov ali executive search izvajajo lokalne svetovalne družbe in tuje specializirane agencije. Raziskovalne ekipe glede na potrebe in želje naročnikov priskrbijo podatke o zanimivih menedžerjih in strokovnjakih, ki jih nato svetovalci neposredno kontaktirajo. 

Za te pozicije nikoli ni oglasov. Naročniki ne želijo pred konkurenco in trgom razkriti, da iščejo nove ljudi za ključne položaje, saj to pomeni šibko točko, niti si ne želijo navala povpraševanja z trga delovne sile. Zato svetovalci navežejo stike neposredno z ustreznimi kandidati. Iskanje novih kadrov je diskretno. 

Nič čudnega, da ste presenečeni

Razumljivo je tudi, da vas povabilo preseneti. Tega se zavedamo vsi strokovnjaki, ki za naročnike na tak način iščemo ključne sodelavce, saj praviloma ne iščemo med aktivnimi iskalci zaposlitve, ampak povabimo h kandidaturi strokovnjake v vzponu, ki so uspešni na sedanjem delovnem mestu, priznani in cenjeni ter najverjetneje o menjavi delodajalca tačas ne razmišljajo. 

Razumeli bomo, da smo vas presenetili in obrnili vaše življenje na glavo. Vemo, da morda potrebujete čas za razmislek ali za priprave, in vam bomo tudi ponudili pomoč, če jo boste potrebovali. 

Že z branjem tega prispevka pa se lahko tudi sami pripravite na tako situacijo. Preberite 7 korakov, ki vas čakajo na poti do nove sanjske službe.  

Lovec na glave je svetovalec naročnika in tudi povabljenega kandidata, zato se oprite nanj.  

1. Pazite na svoj prvi odziv

Dobite torej povabilo h kandidaturi. Morda je v igri napredovanje, morda celo vaša sanjska služba. 

Kako se boste odzvali? Nadaljnji koraki so odvisni od vaših kariernih ciljev, vašega položaja pri sedanjem delodajalcu ter vizije osebnega in profesionalnega razvoja. Vsekakor pa vam svetujemo, da priložnosti ne odklonite že ob prvem kontaktu, razen če za tak korak nimate res močnih argumentov. Živimo v dinamičnem svetu, in četudi ste trenutno povsem zadovoljni in menite, da vas čaka brezskrbna prihodnost, se vse lahko spremeni tako rekoč čez noč. Lahko pride do prevzema družbe, prihoda novih lastnikov, sprememb na trgu, menjave vodstva … 

Poleg tega je zanimivo pokukati na trg delovne sile, preveriti svojo vrednost na njem in slediti trendom na svojem področju. Zakaj bi torej takoj rekli ne? Za to bo že še čas, če boste tako čutili. 

Kdaj je razumljivo, da takoj odklonite ponudbo

  • Kadar ste sredi mandata na vodilni poziciji 
  • Kadar delate na pomembnem dolgotrajnem projektu.
  • Če ste dogovorjeni za napredovanje.
  • Ko ste v procesu izobraževanja. 

V vseh drugih primerih si raje vzemite čas za razmislek, kot da takoj odklonite lovca na kadre. 


2. Posodabljajte življenjepis

Vsekakor je dobro, da imate pripravljen ažuriran življenjepis, saj vas bo svetovalec prosil zanj. Nasploh je lažje, če življenjepis sproti in redno dopolnjujete. Naj bo to vaša rutina, ki jo opravite ob vsakem večjem uspehu ali redno na pol leta ali na leto dni. 

Življenjepis popravljate povsod, kjer je objavljen, torej tudi v bazah, kot je LinkedIn

3. Zajemite sapo

Po pogovoru s svetovalcem boste lahko nadaljnje korake temeljito premislili. Ko vam bodo predstavljeni naročnik, njihova pričakovanja, cilji delovnega mesta in ostale podrobnosti, se boste odločili kako naprej.

4. Kandidatura

Če boste ocenili, da je ponujeno delovno mesto za vas korak naprej v karieri, da obeta izpolnitev vaših osebnih in profesionalnih ciljev, boste kandidaturo v dogovorjenem času potrdili in takrat bo svetovalec posredoval vaše podatke naročniku. Če se boste zdeli zanimivi tudi selektorju v družbi naročnici, vam bo svetovalec sporočil termin razgovora. 

Na ta razgovor se temeljito pripravite. Pri tem vam je pravi svetovalec lahko v veliko pomoč, saj pozna naročnika in ve, kaj potrebuje, tako da vas bo lahko učinkovito usmerjal pri pripravah na razgovor. 

5. Lahko rečete ne, a storite to taktno

Mogoče je, da se za nadaljnje korake ne boste odločili. V tem primeru bodite visoko profesionalni in sporočite svojo odločite, še preden potencialni delodajalec naredi prve konkretne načrte z vami. Dotedanjim sogovornikom sporočite, da odstopate od kandidature. 

Taka odločitev je legitimna in vam ne bo zaprla vrat pred prihodnjimi priložnostmi niti v družbi naročnici niti pri lovcu na kadre, če jo boste sporočili pravočasno in z ustrezno mero diplomacije. Bodite taktni tudi pri argumentih za svojo odločitev. Nikoli ne veste, kdaj jih boste vendarle spet pocukali za rokav ali kako drugače sodelovali z njimi. 

Ne pozabite, da je tudi informacija o tem, da neka družba išče novega sodelavca, tajna. Ne širite je, saj bi s tem lahko naredili škodo družbi naročnici in sebi..

6. Če vas priložnost pritegne

V tem primeru vas čaka še več razgovorov. Iz srečanja v srečanje se bodo konkretizirali, vse do predložitve ponudbe, izročitve pisma o nameri ali predloga pogodbe o zaposlitvi.

Proces je lahko dolg tudi več mesecev. V treh, štirih ali celo več krogih razgovorov se boste srečali z morebitnimi bodočimi kolegi, nadrejenimi, sodelavci, predstavniki lastnikov, morda  tudi s ključnimi poslovnimi partnerji. 

Tik pred koncem procesa sledi stisk rok v potrditev dogovora.

7. Zaposlitev in slovo

Šele po razjasnitvi vseh vprašanj, ki se nanašajo na novo zaposlitev, in tik pred podpisom nove pogodbe svojo odločitev in skorajšnji odhod sporočite sedanjemu delodajalcu. Tudi ta korak mora biti  korekten – primerno predajte posle, uredite stike s poslovnimi partnerji in spoštujte dogovorjeni odpovedni rok. 

Zdaj vam želim le še veliko zadovoljstva na novem delovnem mestu in uspešno gradnjo kariere!

Kako postati zanimivi za lovca na kadre

  • Kakovostno strokovno delo
  • Puščanje sledi v stroki in industriji, v kateri delujete
  • Izstopajoči rezultati
  • Sodelovanje in aktivna udeležba na strokovnih srečanjih
  • Prispevki v strokovnih publikacijah